FILTEROPTIES

Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

ACTUEEL AANBOD ECOFLOW POWERSTATIONS


Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

EcoFlow Power Stations

EcoFlow werd opgericht in 2017 door ondernemers die voortkwamen uit een toonaangevende drone-ontwikkelaar. Daar perfectioneerde ze drone-batterijen om ze zo licht, duurzaam en krachtig mogelijk te maken. Deze kennis en ervaring gebruiken ze nu om hun eigen energieopslag producten te ontwikkelen. EcoFlow streeft ernaar dat mensen overal toegang hebben tot energie. De productlijnen DELTA en RIVER van EcoFlow voorzien consument van een grote hoeveelheid schone, stille en duurzame energie voor levensavonturen, werk en noodstroomvoorziening thuis.

Portable power stations van EcoFlow

De (draagbare) power stations van EcoFlow staan bekend om hun snelle oplaadtijden, hoog aantal outputs en iconisch design. Qua oplaadtijd behoren ze bij de top van de wereld. Het aantal verschillende type outputs die je op een EcoFlow vindt, stellen je niet snel teleur. De power stations kun je onderverdelen in drie verschillende categorieën: uitstapjes, outdoor activiteiten en back-up bij een stroomuitval. Natuurlijk zit er ook overlap tussen deze categorieën.

RIVER – ideaal voor uitstapjes

Heb je een kort uitstapje, zoals een dag naar het strand? Dan is een power station uit de RIVER serie ideaal. Deze apparaten hebben namelijk veel meer capaciteit dan een powerbank en bevat AC-poorten om laptops, lampen en andere kleine apparaten van stroom te voorzien.

RIVER Pro / DELTA Max – beste voor outdoor activiteiten

Power stations uit deze categorie zijn een tandje zwaarder dan die uit de vorige serie. Met deze extra capaciteit kunnen ze zwaardere apparaten opladen, zoals een koelbox, elektrische oven en zelfs een projector. Uitermate geschikt tijdens het kamperen.

DELTA Max tot DELTA Pro – beste voor stroomuitval

De allergrootste power stations van EcoFlow zijn zelfs geschikt om huishoudelijke apparaten dagenlang van stroom te voorzien! Al is het wel snel noodzakelijk om extra batterijen van EcoFlow toe te voegen. Hiermee creëer je tot maximaal 25kWh aan stroom. Dit is erg handig bij een stroomuitval. Ook ben je hierdoor minder afhankelijk van netstroom.

EcoFlow power stations opladen

Er zijn verschillende manieren om een EcoFlow power station op te laden. Wat voor jou de beste keuze is, verschilt per situatie. Dit is afhankelijk van je locatie, beschikbare middelen en type power station. Hieronder staan vijf manieren van opladen.

  1. Zonnepanelen: laad een power station op door gebruik te maken van de kracht van de zon. Afhankelijk van het type power station is het mogelijk om meerdere zonnepanelen aan te sluiten. EcoFlow heeft drie verschillende zonnepanelen, die verschillen in wattage:
   1. 110W,
   2. 160W,
   3. 400W
  2. Auto-oplader: via de sigarettenaansteker van een auto kun je een power station opladen. Dit doe je doormiddel van de meegeleverde auto-oplaadkabel.
  3. Smart generator: de EcoFlow Smart Generator is een aggregaat op benzine die je kunt integreren met een Delta Pro of Max. Het apparaat start automatisch wanneer de power station bijna leeg is en stopt weer wanneer die volledig vol is. Dit zorgt voor een maximaal gebruik van de batterij en een minimaal gebruik van de generator.
  4. Netstroom: de snelste manier om een EcoFlow power station op te laden is via de netstroom. Dit doe je door eenvoudig de meegeleverde AC-oplader in het stopcontact te steken.
  5. Laadpaal (EV): de Delta pro kun je ook opladen via een (auto)laadpaal met de EcoFlow EV X-Stream kabel.

EcoFlow portable power station kopen

Welke EcoFlow portable power station het meest geschikt is voor jou, hangt af van een aantal factoren, zoals: benodigde capaciteit, piekvermogen, laadsnelheid en gewenste outputs. Twijfel je en kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 73 8513789. Op werkdagen zijn wij van 9:00 tot 20:00 bereikbaar. Een mail sturen kan naar Info@offgridpowerstation.com. Bij het kopen van een EcoFlow power station op onze website, ontvang je 24 maanden garantie.

FAQ EcoFlow power stations

Wat is de levensduur van EcoFlow power station?

Na ongeveer 800 gebruikscyclus zal de capaciteit dalen tot 80%. De levensduur van een batterij hangt echter af van hoe hij wordt gebruikt en onderhouden.
Het is verstandig om de power station minimaal één keer in de 3 maanden te ontladen tot 30% om vervolgens weer op te laden tot minimaal 85%.

Hoe zorg je goed voor een EcoFlow power station (wanneer die niet in gebruik is)?

Gebruik en bewaar het apparaat bij de volgende omgevingstemperaturen:

 • Normaal gebruik en opslag: -20°C tot 45°C
 • Optimaal gebruik en opslag: 20°C tot 25°C
Kan ik een mijn EcoFlow gebruiken terwijl die oplaadt?

Ja, een EcoFlow power station kan worden gebruikt, terwijl die is aangesloten op een stopcontact, een autolader of een zonnepaneel. Wanneer de batterij van het apparaat echter bijna leeg is, kunt je het beter niet gebruiken terwijl het is aangesloten op een gelijkstroomlader (zonne-energie/autolaad). Op dat moment, als het ingangsvermogen lager is dan of gelijk aan het uitgangsvermogen, zal het apparaat stroom blijven verbruiken, waardoor de batterij onvoldoende kan presteren en uiteindelijk beschadigd kan raken.

Waarom laadt mijn EcoFlow portable power station niet op?

Mogelijke oorzaken en oplossingen:

 • De temperatuur tijdens het opladen is te hoog. De oplaadtemperatuur van een EcoFlow ligt tussen 0℃ en 45℃. Als je de power station lange tijd met apparaten met een hoog wattage hebt gebruikt, laad hem dan op nadat die is afgekoeld.
 • De temperatuur tijdens het opladen is te laag. De oplaadtemperatuur van een EcoFlow power station ligt tussen 0℃ en 45℃. Als de omgevingstemperatuur te laag is en de cel temperatuur lager is dan 0℃, verplaats de power station dan naar een warmere plaats.
 • Verander de oplaadmethode of -kabel. Als het opladen met zonne-energie bijvoorbeeld niet werkt, maar opladen met de auto wel, dan kan dit betekenen dat het zonnepaneel of de MC4-kabel kapot is.

FILTEROPTIES

Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

ACTUEEL AANBOD ECOFLOW POWERSTATIONS


Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

De waardering van offgridpowerstation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 252 reviews.