Gratis verzending vanaf € 50

Binnen 1-2 dagen in huis

Showroom in Vught

14 dagen bedenktijd

Tot 5 jaar garantie

Showroom in Vught, binnen 1-2 dagen verzonden

Power station
als noodvoorziening

Als de stroom (voor een langere periode) uitvalt, is noodvoorziening onmisbaar. Power stations voorzien jouw apparaten dagenlang van stroom. Hiermee ben je minder afhankelijk van het net.

FILTEROPTIES

Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

POWER STATION ALS NOODSTROOMVOORZIENING

Portable Power Stations kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Door de verschillende outputs zijn deze solar generatoren te gebruiken voor USB, DC of 230 volt apparaten. Ideaal op voor thuis als noodstroomvoorziening, op vakantie maar ook voor uw professionele gereedschap.


Merk

Capaciteit Wh

Categorie

Vermogen

Continue vermogen Watt

Type accu

Wifi functie

Type

Toont alle 16 resultaten

Wat is een power station (als noodvoorziening)?

Power stations zijn ideale stroomvoorzieningen voor in en rondom jouw huis, zodat je elektrische apparaten ten alle tijden kunt blijven gebruiken. Bij veel power stations kun je extra batterijen toevoegen om de capaciteit uit te breiden. Hiermee creëer je een vermogen tot wel 25kWh. Zo ontstaan oplossingen die (een deel van) jouw woning van stroom kunnen voorzien. In combinatie met geïntegreerde UPS-functionaliteit kunnen deze elektrische generatoren ook in toenemende mate worden gebruikt als noodstroom tijdens stroomuitval of -storing. De unieke eigenschappen van power stations zijn de verschillende uitgangen, van USB-(C), 12V tot 230V AC en de mogelijkheid om ze op vele manieren op te laden. Je kunt jouw (portable) power stations opladen met een 230V-stroomadapter, autolader of zonnepanelen.

Voordelen van een power station als noodstroomvoorziening

Het belangrijkste voordeel waarom je een zwaardere power station wilt aanschaffen, is natuurlijk dat je een back-up hebt tijdens een stroomstoring/ -uitval. Vroeger waren generatoren op benzine de eerste keuze, tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen liever een power station op elektriciteit. Waarom? Hieronder worden een aantal voordelen van power stations op elektriciteit benoemd.

  • Hoge capaciteit: de sterkste power stations hebben een capaciteit van meer dan 4000Wh. Ook kun je ze vaak uitbreiden met extra batterijen, hiermee kun je een capaciteit van wel 25kWh creëren. Dit is genoeg om al jouw elektrische apparaten in huis dagenlang van stroom te voorzien.
  • Binnenshuis gebruiken: power station stoten geen emissies, zoals koolmonoxide uit, in tegenstelling tot gasgeneratoren. Het is daarom mogelijk om een generator op elektriciteit (power station) binnenshuis te plaatsen. Een bijkomend voordeel is dat je minder lange kabels door je huis hebt liggen.
  • Beter voor het milieu: één van de mogelijkheden om power stations op te laden, is met zonnepanelen. Hiermee wek je groene energie op.
  • Geld besparen op lange termijn: door stijgende elektriciteitsprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om eigen energie te “kweken”. Dit doe je bijvoorbeeld door zonnepanelen. Wanneer je energie overhoudt, kun je deze energie opslaan in power stations. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het net en kun je op de lange termijn geld besparen.

Wat is de beste power station als noodstroomvoorziening

Voordat je een power station koopt, moet het duidelijk zijn hoeveel stroom je nodig hebt/ verbruikt. Als je van plan bent een paar (kleine) apparaten van stroom te voorzien tijdens een stroomonderbreking, dan is een kleinere batterij voldoende voor verlichting en essentiële elektronische apparaten. Als je jouw hele huis van stroom wilt voorzien, heb je een grotere batterij nodig.

Zodra je weet hoeveel watt je nodig hebt, kunt je op zoek gaan naar een batterij met de juiste capaciteit voor jouw behoeften. Als je later een grotere capaciteit overweegt, kies dan een batterij die je later kun uitbreiden. Hieronder staan de – door ons geselecteerde – beste power stations tijdens een stroomuitval of -storing. Weergeven van klein naar groot, qua wattages.

Bluetti AC300
De Bluetti AC300 Power Station is de enige Bluetti power station zonder geïntegreerde batterij, wat betekent dat de AC300 Power Station alleen gebruikt kan worden in combinatie met minimaal één B300 batterijmodule (niet meegeleverd). Het apparaat is geschikt voor het opladen van elektronische apparaten tot 3000W met een 6000W piekbelastingen. Om meer dan 3000W vermogen op te wekken, kun je extra AC300-batterijen aan het systeem toevoegen.

EcoFlow Delta Pro
Deze portable power station heeft een capaciteit van 3600Wh en is hiermee een echte krachtpatser, die de potentie heeft om jouw hele huis van stroom te voorzien. Ook kun je deze elektrische generator uitbreiden met extra batterijen. Daarmee bereik je een maximale capaciteit van 25kWh. Vervolgens kun je met behulp van het Smart Home Panel de Delta Pro + uitbreiding integreren in jouw stroomvoorziening.

Bluetti EP500 Pro
Met zijn innovatieve LiFeP04-batterij en geavanceerde technologie is de BLUETTI EP500 Pro een van de krachtigste en meest veelzijdige krachtcentrales op de markt. Hiermee is die geschikt als stroom back-up tijdens een stroomstoring of -uitval. Met zijn capaciteit van maar liefst 5120 is de EP500 Pro geschikt voor zwaardere apparaten met een maximaal vermogen van 3000W en 6000W piekbelasting.

Power station kopen voor noodstroomvoorziening

Welke power station het beste bij jouw situatie past, hangt af van het benodigde vermogen en de hoeveelheid apparaten die je van stroom wilt voorzien. Vind je het moeilijk om te kiezen? Neem dan contact op met onze klantenservice via +31 73 8517811. Onze werktijden zijn doordeweeks van 09:00 tot 20:00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar Info@offgridpowerstation.com. Bij het kopen van een power station voor noodgevallen/stroomstoringen ontvang je bij ons tot 2 jaar garantie.

De waardering van offgridpowerstation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 518 reviews.