Gratis verzending vanaf € 50

Binnen 1-2 dagen in huis

Showroom in Vught

14 dagen bedenktijd

Tot 5 jaar garantie

Showroom in Vught, binnen 1-2 dagen verzonden

Wat zijn draagbare (portable) power stations

Portable power stations zorgen voor een ideale- en draagbare offgrid stroomvoorzieningen voor allerhanden toepassingen in en rondom uw huis. Maar ook voor buiten en tijdens outdoor activiteiten. U kunt met een power station op elk moment gebruik blijven maken van elektrische apparaten op 220 Volt. De kenmerkende eigenschappen van een draagbare (ook wel portable) power station vinden we in de verschillende output opties. Variërent van USB-(C), 12V tot 230V AC. Ook de manier van opladen onderscheid een Power Station van andere draagbare stroomvoorzieningen. U kunt een draagbare (portable) power station gewoon opladen via het stopcontact met een 230V netstroomadapter. maar ook met een car charger en zelfs met zonnepanelen.

Ruim aanbod portable Power Stations

Portable Power Stations bieden we via onze website in verschillende soorten en maten aan, ieder model met eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Off Grid Power Station heeft Power Stations in het assortiment met een batterijcapaciteit van 200Wh tot aan 25.000 Wh. Hoge capaciteiten zijn mogelijk omdat je (specifieke) Power Stations met extra modules/batterijen kunt uitbreiden. Op deze manier levert een Power Station voldoende capaciteit om (delen van) uw woning te voorzien van stroom. Gecombineerd met de UPS functie – die is geïntegreerd – zorgen deze Power Stations bij plotselinge stroomonderbrekingen dat uw apparatuur niet uitvalt.

Producenten van Power Stations spelen steeds meer in op dergelijke toepassingen maar ook op duurzaamheid, langere levensduur en flexibiliteit door de mogelijkheid tot het uitbreiden van het systeem met extra batterijen.
Vrijwel alle portable power stations in ons assortiment zijn bedoeld om in off-grid situaties apparaten te kunnen voorzien van stroom. Niet alle portable power stations in ons assortiment kunnen worden ingezet als portable home battery. Wilt u hier advies over, neme dan contact met ons op.

Power Sation met zonnepaneel?

Zonnepanelen zetten licht om in stroom en de inzet van zonnepanelen is in populariteit enorm toegenomen. Het vermogen, dat zonnepanelen kunnen opbrengen drukken we uit in watt (W). Hoe meer zon hoe meer je panelen uiteraard opleveren. Maar ook als de zon niet schijnt leveren zonnepanelen stroom op. Voor de opbrengst van een zonnepaneel is een lage temperatuur gunstig. Als de temperatuur van het paneel hoger wordt leidt dat tot een kleine afname van de opbrengst. De gunstigste omstandigheden zijn zonnige dagen in het voorjaar.

In ons assortiment zijn zonnepanelen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen in combinatie met Power Stations. Ben je opzoek naar een opvouwbaar zonnepaneel. Let op: semi flexibele zonnepanelen of opvouwbare panelen zijn gevoeliger en beschadigingen ontstaan eerder. Ga altijd zo voorzichtig mogelijk om met zonnepanelen om beschadiging te voorkomen. Een kleine beschadiging kan al een significant lagere opbrengst veroorzaken. Een zonnepaneel is namelijk onderverdeeld in zones. Iedere zone met een defect wordt volledig uitgeschakeld.

Optimaal energie genereren

De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van externe omstandigheden waarin je energie genereert. De belangrijkste aspecten zijn:

Het klimaat

Een belangrijke factor is het klimaat. Het aantal zonuren, de hoeveelheid schaduw en de temperatuur hebben invloed op de prestaties van zonnepanelen. Hoe warmer de zonnepanelen worden, hoe meer de opbrengst achteruit gaat. In Nederland is het weer wisselvallig en is dit probleem veel kleiner dan in warmere landen met meer zonuren. Houdt er daarom rekening mee dat op een warme zomerdag het rendement van je zonnepanelen lager is.

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in watt piek (Wp). Dit is een maximaal haalbaar vermogen dat tijdens ideale omstandigheden behaald kan worden. De weersomstandigheden zijn elke dag anders. In de zomer staat de zon hoger dan in de winter en de temperatuur is nooit hetzelfde. Optimaal betekent een hellingshoek van 36 graden, een opstelling richting het zuiden, wanneer de zon op het perfecte punt aan de hemel staat én als het zonnepaneel een temperatuur van 25 graden Celsius heeft.

Schaduwen

Het rendement van een zonnepaneel wordt minder naarmate er meer schaduw op het paneel valt. Bij het gebruik van portable (uitvouwbare) zonnepanelen kunt u natuurlijk rekening houden met de aanwezigheid van objecten die schaduw veroorzaken.

Wat is het rendement van een zonnepaneel?

Met rendement bedoelen wij het aandeel van het opgevangen zonlicht, dat omgezet kan worden in bruikbare elektriciteit. Een belangrijk aspect is de efficiëntie van de zonnecellen. Hoe hoger de efficiëntie is van een zonnecel, hoe meer vermogen er per oppervlakte opgewekt wordt. Zonnepanelen met meer vermogen halen een hoger rendement. High efficiency zonnepanelen, zijn niet altijd beter dan zonnepanelen met een lagere efficiency. 100 W vermogen, blijft 100 W vermogen. Er zijn nog andere aspecten, die het rendement van een zonnepaneel kunnen beïnvloeden, waaronder de gebruikte componenten en technieken.

Het uiteindelijke rendement van zonnepanelen is dus van veel factoren afhankelijk. En hoewel u op sommige factoren geen invloed hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om het maximale uit uw zonnepanelen te halen. Combineer u een zonnepaneel met een power station of accu, dan maakt u altijd gebruik van uw zelf gegenereerde energie en bent u volledig off grid. Heeft u vragen over wat voor u de beste keuze is, neem dan contact met ons op.

De waardering van offgridpowerstation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 454 reviews.